
Przeważnie jest ich 5 albo 6, zależnie od tego, w jakim lokalu organizujemy uroczystość i o której godz. planujemy jej początek. Do wyjątkowo popularnych dań zaliczają się rosół i kotlet z piersi kurczaka, ponadto na pewno barszczyk czerwony z pasztecikiem bądź kotletem oraz zupa gulaszowa. Możemy jednakże odrobinę poszaleć i zaskoczyć gości, serwując im danie rybne bądź nawet owoce morze – nie zawsze się to sprawdzi, gdyż wiele osób boi się próbować takich potraw, w szczególności podczas imprezy, gdy nie chcieliby, aby rozbolał ich brzuch. Poza daniami ciepłymi na stole serwowane są przystawki, m.in. różnego rodzaju sałatki oraz wędliny. Produkcja wędzonek jest coraz częściej stosowaną praktyką przez lokale organizujące wesela, gdyż mogą dzięki temu dużo oszczędzić oraz oferują swym klientom wysokiej jakości wyroby mięsne – jak produkować wędzonke?. Poza soczystymi szynkami i smakowicie pachnącymi kiełbasami mogą to być np. przetwory mięsne , w tym smalec, który ma za każdym razem wielu miłośników w czasie przyjęcia weselnego. Nawet dzieciaki często kuszą się na kanapkę ze smalcem, oczywiście z pysznie ukiszonym ogórkiem.

To świetna przekąska, jaką można jeść wspólnie z innymi dziećmi w trakcie zabawy. Nie możemy też zapomnieć o czymś słodkim, to znaczy o torcie (polecamy poznaj więcej) oraz innych ciastach, które coraz częściej serwowane są na osobnym stole, obok owoców, kawy i herbaty. Nie możemy wybierać samych ciast z masą, ponieważ nie każdy je lubi. Przyda się parę typów ciasteczek i ciasta bez masy, np. piernik lub Meander stomatolog warszawa ursynów babeczki cytrynowe. Jeżeli weźmiesz sobie do serca powyższe Rady, nie powinieneś mieć trudności z dobraniem menu weselnego. Zatroszcz się jeszcze o dobrą muzykę oraz doświadczonego fotografa, a z uśmiechem będziesz wspominać ten przepiękny dzień.