System HACCP stosowany w hotelarstwie

Wielu ludzi zastanawia się, czym jest tak zwany program HACCP, stosowany na różnorodnych płaszczyznach publicznych, między innymi

Poland Łódź

Autor: Elroy Serrao
Źródło: http://www.flickr.com

w przedszkolach oraz hotelach, jednak nie każdy je zna.Obecnie ów program działa w Unii Europejskiej od roku 1975, jednak na świecie znany już jest za sprawą USA, gdzie został opracowany do systemów kosmicznych lotów załogowych. W szczególności na celu ma eliminowanie zagrożenia, czyli wszystko, co może przynieść szkodę klientowi.

System HACCP w hotelarstwie sprawdź przykłady zapobiega między innymi szkodom na rzecz konsumenta, takich jak zatrucie, niemiły wygląd pokoju czy również brak czystości. Zwykle w hotelarstwie HACCP dotyczy głównie pomieszczeń, gdzie przygotowywane są posiłki.

Spójrz na portal i prześledź wpis (https://www.fenicja.com/galeria), który zapewne totalnie Cię pochłonie, ponieważ dane w tamtym miejscu zawarte, przyciągają uwagę.

Zakłada on m.in. utrzymanie podłogi w odpowiednim stanie, a także ogólną troskę o higienę w miejscach publicznych. Ma to bowiem podnieść bezpieczeństwo i jakość produkowanych posiłków, a także zdobycie zaufania konsumentów oraz podniesienie ważnej świadomości osób odpowiedzialnych za przygotowywanie posiłków.

Nie wystarcza Ci ten zdawkowy tekst umieszczony w tym serwisie? Nie przejmuj się i sprawdź więcej tutaj, odnajdziesz tam tego typu informacje.

W teorii HACCP (warto przeczytać na temat szkoleń na ) nie dotyczy w Polsce przedsiębiorstw małych, zatrudniających do pięćdziesięciu osób, jednak jest to niezgodne z systemem UE.

Gazetka promocyjna, reklamowa

Analiza zagrożeń HACCP to inaczej postępowanie polegające na eliminacji zdrowotnych zagrożeń na rzecz klienta, do których zaliczyć można np. wirusy oraz bakterie, jak również fizyczne oraz chemiczne zagrożenia. Kolejno są to m.in. szkło i szkodliwe dla zdrowia detergenty.

kumquat

Autor: Andrea Pokrzywinski
Źródło: http://www.flickr.com

W szczególności zagrożenia są eliminowane ze względu na chorób pokarmowych, wymagań prawnych ze strony Unii Europejskiej czy też pewności konsumowania najlepszej jakości żywności.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*