Kilka ważnych informacji w temacie podawania zup na co dzień i w czasie uroczystości.

O ile na co dzień w wielu rodzinach zupy zjada się po prostu na głębszych talerzach czy nawet miseczkach, to w przypadku jakiś uroczystych okazji trzeba zadbać o odpowiednie naczynia.

Sporo będzie w tej sytuacji zależało od tego, jaką zupę się zaserwuje, a możliwości są w tym względzie wprost nieograniczone.

Jeśli czytasz ten artykuł to oznacza, że temat Cię bardzo zafascynował – kliknij odnośnik do strony Catering na chrzciny Poznań, a odnajdziesz równie atrakcyjne informacje.

Oczywiście można pozostać przy klasyce, to znaczy rosole albo pomidorowej, a przygotować można między innymi pyszną grzybową albo sycący barszcz. Generalnie wyróżnia się trzy najważniejsze naczynia na zupy, to znaczy miski, talerze oraz bulionówki Lubiana. W sumie powinno się mieć je wszystkie w swojej kuchni, bowiem zawsze może się okazać, że mogą się przydać. Niektórzy polecają, aby jeszcze do tego zestawu dołożyć barszczówki, to znaczy niewielkie naczynia dedykowane właśnie na barszczyk.

ogórki w słoiku

Autor: jeffreyw
Źródło: http://www.flickr.com
Bez względu na to, w jakim rodzaju naczynia podana zostanie zupa, to trzeba się trzymać kilku ważnych reguł.

Nie zapominaj, że jesteśmy na stronie (http://www.winadlakonesera.pl/pol_m_Oferta_Smak-Wina_Wino-polslodkie-505.html). Czekamy na Ciebie z nowymi wpisami, które są bardzo interesujące. Myślimy, że zachęcimy Cię do kliknięcia w ten link.

Jeśli chodzi o talerze, to z reguły kładzie się je niewypełnione na stole, z umieszczoną z prawej strony łyżką, a zupa jest podawana w osobnych wazach. Z kolei bulionówki Luminarc daje się gościom już wypełnione, a dodatkowo się je stawia na odpowiedniej wielkości talerzu. Niejednokrotnie do podawanych w ten sposób zup pojawią się jeszcze jakieś dodatki, w takiej sytuacji znajdować się one powinny na talerzyku po prawej stronie.

Bardzo ciekawym i coraz popularniejszym sposobem na podawanie zup są nieduże, specjalnie wypieczone bochenki chleba, najlepiej sprawdzają się one przy białym barszczu.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*