
Ekscytuje Cię omawiana kwestia? Jeśli tak, to zapraszamy do lektury (https://serwiskawowy.pl/13-ekspresy-domowe) bardzo podobnego wpisu – on także jest warty zainteresowania.
Nic w tym dziwnego, biorąc pod uwagę ilość zalet tego rodzaju płyt. Nowatorska technologia indukcji oszczędza prąd, jest bezpieczniejsza i pozwala na znacznie szybsze przygotowywanie posiłków. Mimo że indukcja wyraźnie skraca czas gotowania, sama płyta wcale nie nagrzewa się do wysokiej temperatury. Całe ciepło trafia do garnka, który powinien być wykonany z metalu przyciągającego magnes. W związku z wiele osób obawia się, że montaż płyty indukcyjnej do kuchni będzie wiązał się z koniecznością kupna nowych garnków i patelni. Na szczęście wymyślono już rozwiązanie, które umożliwia używanie normalnych rondli na tym najnowocześniejszym typie kuchenek. W asortymencie wielu sklepów znajduje się specjalistyczna podstawka na płytę indukcyjną. Warto ją nabyć na samym początku przygody z technologią indukcyjną, a potem stopniowo wymieniać garnki na te wykonane z metalu ferromagnetycznego.