System HACCP stosowany w hotelarstwie

Wielu ludzi zastanawia się, czym jest tak zwany program HACCP, stosowany na różnorodnych płaszczyznach publicznych, między innymi


Poland Łódź
Redaktor: Elroy Serrao
Na podstawie: http://www.flickr.com
w przedszkolach oraz hotelach, jednak nie każdy je zna.Obecnie ów program działa w Unii Europejskiej od roku 1975, jednak na świecie znany już jest za sprawą USA, gdzie został opracowany do systemów kosmicznych lotów załogowych. W szczególności na celu ma eliminowanie zagrożenia, czyli wszystko, co może przynieść szkodę klientowi.


System HACCP w hotelarstwie sprawdź przykłady zapobiega między innymi szkodom na rzecz konsumenta, takich jak zatrucie, niemiły wygląd pokoju czy również brak czystości. Zwykle w hotelarstwie HACCP dotyczy głównie pomieszczeń, gdzie przygotowywane są posiłki. Zakłada on m.in. utrzymanie podłogi w odpowiednim stanie, a także ogólną troskę o higienę w miejscach publicznych. Ma to bowiem podnieść bezpieczeństwo i jakość produkowanych posiłków, a także zdobycie zaufania konsumentów oraz podniesienie ważnej świadomości osób odpowiedzialnych za przygotowywanie posiłków. W teorii HACCP (warto przeczytać na temat szkoleń na www.haccp-polska.pl) nie dotyczy w Polsce przedsiębiorstw małych, zatrudniających do pięćdziesięciu osób, jednak jest to niezgodne z systemem UE.



Gazetka promocyjna, reklamowa
Analiza zagrożeń HACCP http://www.haccp-polska.pl/haccp (szczegółyna ten temat: link)-plan-haccp.html to inaczej postępowanie polegające na eliminacji zdrowotnych zagrożeń na rzecz klienta, do których zaliczyć można np. wirusy oraz bakterie, jak również fizyczne oraz chemiczne zagrożenia. Kolejno są to m.in. szkło i szkodliwe dla zdrowia detergenty.


1 2
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.