System HACCP stosowany w hotelarstwie

Wielu ludzi zastanawia się, czym jest tak zwany program HACCP, stosowany na różnorodnych płaszczyznach publicznych, między innymi
Poland Łódź
Redaktor: Elroy Serrao
Na podstawie: http://www.flickr.com
w przedszkolach oraz hotelach, jednak nie każdy je zna.Obecnie ów program działa w Unii Europejskiej od roku 1975, jednak na świecie znany już jest za sprawą USA, gdzie został opracowany do systemów kosmicznych lotów załogowych. W szczególności na celu ma eliminowanie zagrożenia, czyli wszystko, co może przynieść szkodę klientowi.


System HACCP w hotelarstwie sprawdź przykłady zapobiega między innymi szkodom na rzecz konsumenta, takich jak zatrucie, niemiły wygląd pokoju czy również brak czystości. Zwykle w hotelarstwie HACCP dotyczy głównie pomieszczeń, gdzie przygotowywane są posiłki. Zakłada on m.in. utrzymanie podłogi w odpowiednim stanie, a także ogólną troskę o higienę w miejscach publicznych. Ma to bowiem podnieść bezpieczeństwo i jakość produkowanych posiłków, a także zdobycie zaufania konsumentów oraz podniesienie ważnej świadomości osób odpowiedzialnych za przygotowywanie posiłków. W teorii HACCP (warto przeczytać na temat szkoleń na ) nie dotyczy w Polsce przedsiębiorstw małych, zatrudniających do pięćdziesięciu osób, jednak jest to niezgodne z systemem UE. haccp (szczegółyna ten temat: link)


Inne artykuły

Zabawka a wiek dziecka

dzieci
Redaktor: Dan Cake
Na podstawie: Dan Cake
Wszystkim rodzicom zależy na tym, by dziecko rozwijało się jak najlepiej. Uczymy dzieci pisania, czytania, liczyć, poruszać się w otoczeniu. Robimy to na mnóstwo sposobów. Jednym z bardziej znanych jest rozwijanie wyobraźni pociechy edukacyjnymi zabawkami. Jakie zabawki edukacyjne są ostatnio chętnie kupowane? Jest parę, część z nich na pewno pamiętamy ze swojego dzieciństwa.


Gazetka promocyjna, reklamowa
Analiza zagrożeń HACCP to inaczej postępowanie polegające na eliminacji zdrowotnych zagrożeń na rzecz klienta, do których zaliczyć można np. wirusy oraz bakterie, jak również fizyczne oraz chemiczne zagrożenia. Kolejno są to m.in. szkło i szkodliwe dla zdrowia detergenty.

kumquat
Redaktor: Andrea Pokrzywinski
Na podstawie: http://www.flickr.com
W szczególności zagrożenia są eliminowane ze względu na chorób pokarmowych, wymagań prawnych ze strony Unii Europejskiej czy też pewności konsumowania najlepszej jakości żywności.
2018-06-21 22:36:43
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.