Jakie ma zalety pieczenie potraw z mięsa w piekarniku, jakie naczynia będą najlepsze do tego celu.

Jednym z najlepszych sposobów na przygotowanie wyśmienitego mięsa będzie włożenie go do piekarnika. Przez wysoką temperaturę potrawy stają się niezwykle soczyste i kruche, a jednocześnie mają bardzo smaczną, przypieczoną skórkę.




restauracje


wschodzące nasiona


Zalety przygotowanej w taki sposób pieczeni będą też takie, że zachowują one duża część składników odżywczych, to znaczy minerałów i witamin. No i oczywiście znajdzie się też coś dla osób liczących kalorie, jest to przecież jedna z lepszych metod na zdrowe posiłki. Lecz żeby tak smaczne mięso można było przygotować, to potrzebne będą do tego odpowiednie naczynia. Bardzo dobrze się sprawdzają w tej roli różnego rodzaju brytfanny emaliowane czy zrobione z innych materiałów. Ten tym naczyń jeszcze się nie cieszy jakimś wielkim zainteresowaniem, lecz pozostaje wierzyć, że to ulegnie zmianie, bowiem zalet ma całkiem sporo.


pracownicy
Redaktor: Joanna Tkaczuk
Na podstawie: Fotolia.com


Brytfanny w całości się robi z materiałów odpornych na wyższą temperaturę, jaka panuje w piekarniku w czasie pieczenia. Jeszcze całkiem niedawno była to przede wszystkim stal w różnych , obecnie spotkać można coraz częściej aluminium, szkło czy też silikon. Występują też w różnych rozmiarach, od całkiem małych, w których zmieści się niewielki kurczak, aż po pojemne, olbrzymie gęsiarki ceramiczne.


1 2
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.