To co spożywamy posiada wielkie znaczenie dla naszego zdrowia

Przepisy kulinarne z Makreli czy też ogórków w curry przystępne na stronach online jest dużo. Świadomość tego co się je ma duże znaczenie na rzecz każdego z nas w codziennym żywieniu. Właściwości zdrowotne morskiej oraz tłustej ryby jaką jest Makrela, są niezwykle duże.


marynaty
Redaktor: www.sxc.hu
Na podstawie: www.sxc.hu
Mieści bardzo duże ilości kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6, jaka wspomaga pracy mózgu, zniża ilość cholesterolu i działa przeciwbólowo. Składnik selen, który dysponuje Makrela ma wielki wpływ na wytrzymałość. Na dodatek zabezpiecza on czerwone krwinki czy też błony komórkowe przed szkodliwym wpływem wolnych rodników. Oddziałuje również korzystnie na harmonijną pracę serca czy też dostosowuje poziom hormonów tarczycy. Makrela musi się znaleźć w domu kobiet przy nadziei, bowiem obniża ciśnienie krwi i prawidłowo oddziałuje na rozwój mózgu czy też wzroku płodu. Na polskim rynku jest dużo wędzonej Makreli. Więc przepisy kulinarne w znacznej części można znaleźć do wędzonej ryby. Sałatka z Makreli, pasty czy zupy są osiągalne na stronach online: . Dziś zaprezentuje przepis kulinarny na lekki oraz zdrowy posiłek, to znaczy sałatka z Makreli.

1/2 szt wędzona makrela obraną ze skóry a podzieloną na części, 1/2 szt sałata lodowa pokrojonej w cienkie paski, przyprawiamy oliwą z oliwek, szczyptą pieprzu, 4 szt korniszony pokrojone w kawałki, szczypta soli i koperek do ozdoby. Kolejną bogatą wartością odżywczą jest curry, gdzie jest zupełna gama przypraw zmieszana w właściwej proporcji. przepisy (https://durszlak.pl/popularne-wyszukiwania)

W skład trafia między innymi kurkuma, imbir, pieprz czarny, chili i czosnek. Każdy z tych składników ma korzystne działanie na wigor. Pomyślny wpływ ma na prawidłową pracę serca. Jest dodatkowo zalecane osobom chorym na artretyzm i na alzheimera. Powstrzymują postęp komórek rakowych, działają przeciwutleniająco, przeciwzapalnie, przeciwwirusowo, antybakteryjnie oraz przeciwgrzybicznie. Prezentuję ogórki w curry, idealne jako uzupełnienie do obiadów oraz na kanapki. 5 kg ogórków gruntowych pokrojonych w płaty, 10 cebul pokrojonych w drobne kosteczki. Zalewę robimy z 3 szk octu, 2 szk cukru, 3 łyżki soli, 2 łyżki gorczycy i 4 łyżki cennej curry. Zagotowujemy i zalewamy do ogórków, odstawiamy na 10 min oraz przekładamy do słoików. Tak uczynione ogórki w curry są smakowite i krzepkie. Więcej na stronie: .
2018-06-21 20:44:29
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.