Najlepsze patelnie do naleśników - Sprawdź najlepszą ofertę patelni!

Rondel to istotny przedmiot w jakiejkolwiek kuchni. Jest niezbędna do gotowania wielu potraw. Patelnie osiągalne na rynku różnią się przede wszystkim materiałem, z którego są stworzone. Najczęściej kupowane patelnie to te z osłonką teflonową, żeliwną i ceramiczną.

patelnie z żeliwa
Redaktor: Scanpan
Na podstawie: www.smakprostoty.pl
Żeliwne patelnie do naleśników to prawdziwy materiał, pozbawiony syntetycznych domieszek i tworzony w naturalny, niesyntetyczny sposób. Patelnie z żeliwa to wspaniałe przewodnictwo ciepła, które równomiernie rozchodzi się po całej nawierzchni patelni. Wolno się grzeje i wolno ostyga. To całkowicie inna forma smażenia niż w przypadku patelni z aluminium, które grzeją się natychmiast i stygną w tempie ekspresowym momentalnie po ściągnięciu z ognia. Odporność to najwyższa wartość żeliwa.

Chcesz sprawdzić, co inny autor wspomina o opisywanym w tym materiale temacie? Ten wpis z www (https://www.meble.pl/meble/kokoon-design/) wyjaśni Twoje wątpliwości.

Patelnia żeliwna może być wieczna, wystarczy prosta pielęgnacja, żeby służyła nam przez całe życie. Jest wytrzymała na zarysowania mechaniczne, defekty osłonki, zadrapania.

Inne artykuły

Jakiego typu garnki oraz akcesoria najlepiej jest nabyć do swojej kuchni?

kuchnia
Na podstawie: pixabay.com
Jeszcze całkiem niedawno wybór patelni i garnków był w Polsce stosunkowo niewielki. Dzisiaj istotnie się to zmieniło. Do wyboru mamy nie tylko klasyczne emaliowane garnki, ale również z ceramiki, żaroodporne, aluminiowe. Dotyczy się to również patelni. Jakie w takim razie wybrać? Wśród garnków z ceramiki oraz form do pieczenia na uwagę zasłużyła marka Emile Henry. Emile Henry jest firmą francuską.


Podczas smażenia, z żeliwa wytrącają się minimalne wielkości żelaza, pierwiastka niezwykle potrzebnego dla ludzkiego systemu. Smażenie na żeliwnej patelni dopełni niedobory żelaza. Ładny wygląd patelni pozwala na serwowanie stworzonych potraw wprost na stół. Kładąc patelnię z gorącą potrawą na stole, mamy pełne przekonanie że jedzenie długo zostanie ciepłe. Choć patelnie żeliwne są ciężkie, to należy to do jej atutów. Ciężar przynosi stabilność, utrudnia przypadkowe wylanie gorącej zawartości. Żeliwne patelnie do naleśników świetnie nadają się na wszelki rodzaj kuchenek - patelnie do naleśników - żeliwne. Lata eksploatacji patelni powiększają jej własności, zamiast obniżać.

Sekret przyrastającej z upływem lat jakości smażenia na żeliwie kryje się w jego impregnacji. Impregnowana przez wiele lat patelnia z latami staje się jeszcze lepsza. Zarówno zainicjowanie smażenia na żeliwie, jak sfinalizowanie całego postępowania nastręczają pewnych powtarzalnych działań, czyniąc z banalnego zajęcia obrzęd - sklep Smak Prostoty.

Decydując się na tą patelnię musimy wiedzieć, że nie wolno myć ich w wodzie, dlatego że potrafią zardzewieć. Aby umyć żeliwna patelnię trzeba ją przetrzeć suchą ściereczką, najlepiej nasączoną olejem, lub posypać solą i pocierać szmatką.
2019-02-20 07:40:03
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.