Ubrania dla branży gastronomicznej - sprawdź w co możesz ubrać swoich pracowników

Jest wiele profesji, w których niesamowicie ważne są ciuchy. Bez odpowiedniego ubrania nie możemy rozpocząć pracy. Najczęściej to wymogi bezpieczeństwa na stanowisku pracy sprawiają, że musimy mieć odpowiedni strój. Często też ubranie jest swoistego typu pomocą, która pozwala na przytrzymanie pewnych rzeczy w odpowiednich kieszeniach albo szlufkach. Te 2 powody sprawiają, że odzież dla gastronomii musi zostać odpowiednio dopasowana. Po pierwsze przy gotowaniu szybko można się ubrudzić, warto, więc posiadać porządny kitel.


Dodatkowo kitel powinien być z odpowiedniego tworzywa, który nie zacznie się psuć przy kontakcie z wysoką temperaturą. Fartuszki chronią przed zabrudzeniem się, ale też przed oparzeniami. Odpowiednie obuwie również jest niezbędne. Nie wspominając o nakryciu głowy. Z tego powodu przedsiębiorstwa, które mają do czynienia z jedzeniem powinny zaopatrzyć swych pracowników we właściwą odzież. Możemy ją kupić w różnych hurtowniach. W dodatku można również poprosić o to by na fartuchach jak również na każdym innym elemencie odzieży pojawił się znaczek z nazwą naszej firmy, żeby było wiadomo, do kogo dane stroje należą. To sprawia, że pracownicy będą czuli się dobrze.
kucharz
Redaktor: Jaume Escofet
Na podstawie: http://www.flickr.com


Więcej:http://sklep.empak.com.pl/

Odzież w branży gastronomicznej

Kiedy mamy firmę w branży gastronomicznej musimy pamiętać o tym jak istotna jest odzież dla gastronomii. Jest wiele przedsiębiorstw, które mają w ofercie produkcję tego rodzaju odzieży począwszy od kitli, przez opaski na głowę, a kończąc na zapaskach - odzież dla gastronomii. Jeżeli więc chcemy, by nasz punkt gastronomiczny przetrwał i był prowadzony posług zasad BHP, to należy wyposażyć swych pracowników we wszystkie niezbędne w gastronomii części garderoby. To ważne by pracując z żywnością być odpowiednio ubranym. Po pierwsze z tego powodu, że najważniejsza jest czystość posiłku.


Jasne jest, że nikt nie chciałby z talerza z potrawą w restauracji wyjmować jakiegoś włosa, bo ktoś nie używał czepka lub czapki kucharskiej. W dodatku odzież dla ludzi , którzy pracują w gastronomii jest bardzo istotna, bo ochrania przed zabrudzeniami i przed oparzeniami - http://sklep.empak.com.pl/pl/c/Kobiety/1. Tak, więc należy o nią dbać i nie zapominać, że jeśli chcemy zacząć pracę, to najpierw należy się odpowiednio ubrać.
2016-01-28 11:16:26
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.