Tag: Menu
Menu
Nie jest najważniejsze czy lubisz szpinak czy nie, powinieneś wiedzieć, że jest bardzo zdrowy. Trzeba wiedzieć, jak wpływa dobrze na zdrowie
Dobre i tanie jedzenie
Jak powinna prezentować się karta dań i dodatki na stołach w dobrych restauracjach?
Czym musimy się kierować decydując się na salę na swe idealnewesele?
Na czym polega marketing restauracyjny?
Diabeł tkwi w szczegółach
Lokal gastronomiczny to nie tylko budynek, jadło i kelnerzy, kucharze. To też klienci, aranżacja wnętrza i jakże istotne menu. Nie chodzi nawet o sam zestaw potraw proponowanych przez kucharza, chodzi raczej o formę samego menu. Szanująca się restauracja ma porządną karta menu restauracji. Karta menu musi być czysta i przejrzysta. To dwie najważniejsze cechy. Jeśli to zafoliowana kartka, to trzeba sprawdzić, czy folia nigdzie się nie odkleja. Jeśli to książeczka, to musimy obejrzeć każdą na koniec dnia i zobaczyć czy nie znalazły się między kartkami jakieś okruchy. To bardzo istotne żeby menu było zadbane, a co za tym idzie chciało się złożyć zamówienie. Istotne jest też to, by, co pewien czas dokonać przeglądu dań i odrzucić z menu te, które się nie sprzedają. Jeśli mamy ochotę zaprowadzić jakieś zmiany w menu nie zapominajmy, że nie można tego zrobić ręcznie. Najlepiej na nowo stworzyć całą kartę dań. Nie piszmy nic i nie skreślajmy odręcznie, bo to bardzo brzydko wygląda.