Warzywa
dziecko
Redaktor: Loren Kerns
Na podstawie: http://www.flickr.com

Zrzucajmy kilogramy mądrze

Znowu nastała wiosna, a my nie możemy się wcisnąć w zeszłoroczna spódnicę. Z przerażeniem spoglądamy na swoje odbicie. Daje się zauważyć, że zbytni sobie pofolgowaliśmy zimą i teraz musimy coś uczynić z tą warstwą tłuszczyku, którą wyhodowaliśmy przez kilka ostatnich miesięcy.
piekne włosy
Redaktor: Stacie DaPonte
Na podstawie: http://www.flickr.com

Odchudzajmy się z głową

Znowu idzie wiosna, a my nie możemy się wcisnąć w zeszłoroczna spódnicę. Ze zgrozą spoglądamy na swoje odbicie. Daje się zauważyć, że za bardzo sobie dogadzaliśmy zimowa porą i teraz musimy coś zrobić z tą oponką, którą wyhodowaliśmy w ciągu kilku ostatnich miesięcy. Do głowy od razu przychodzą nam rozmaite błyskawiczne diety, które w mig naprawią naszą figurę.

Przecież zależy nam na czasie - lato już tuż tuż i będziemy chcieli pokazać się pozostałym na plaży.
Przy grillu
Redaktor: Fotolia
Na podstawie: Fotolia

Sezon grillowy w sumie rozpoczęty - jak zdrowo przygotować posiłki?

Grillować można nieomal wszystko: mięsa, ryby, wędliny, świeże warzywa, owoce i sery. To, co położymy na ruszcie, jest zależne od inwencji kucharza i apetytu gości. Ważne jest jednakowoż, ażeby przygotowywane posiłki były zdrowe. Nie każdy człowiek albowiem może sobie zezwolić na tłuszczowe mięsa i na maksa wypieczony chleb.
gotowanie
Redaktor: Counselman Collection
Na podstawie: http://www.flickr.com

Tworzenie posiłków na parze – co dobrze jest wiedzieć?

Gotowanie na parze to jedna z takich rzeczy, o jakich każdy słyszał i każdy ma taką czy inną opinię w tym temacie. Z tego powodu, wokół tego sposobu przyrządzania dań narosło wiele mitów. Tymczasem przygotowywania na parze trzeba spróbować samemu. Wiele rzeczy przemawia na korzyść tego, by podgrzewać danie nad gotującą wodą, a nie w samej cieczy. Co warto wiedzieć o gotowaniu na parze?
Sałatka z cieciorką
Redaktor: www.primavika.pl
Na podstawie: www.primavika.pl

Wiosenna surówka - sprawny i ekonomiczny sposób na pyszne danie

Wiosenna pora roku bez wątpienie wzmaga apetyt na przysmaki przyrządzane na bazie świeżych produktów. Doskonałym rozwiązaniem jest przyrządzenie wiosennej surówki, w skład której wchodzi mnóstwo ciekawych składników, takich jak np. roszponka, czy awokado. Niewątpliwie warto eksperymentować w czasie przygotowywania wiosennych posiłków, gdyż bogata gama świeżych warzyw oraz owoców pozwala uzyskać bardzo smaczne posiłki.
surówka
Redaktor: Charlie Nguyen
Na podstawie: http://www.flickr.com

Co należy spożywać, żeby odżywiać się apetycznie i zdrowo?

na chwilę obecną zapanowała moda na prowadzenie zdrowego trybu życia. Zdrowe odżywianie, systematyczna aktywność fizyczna itp. to główne wątki mnóstwa artykułów, blogów, vlogów.
patelnia
Redaktor: Dorothy Finley
Na podstawie: http://www.flickr.com

Które naczynia będą najodpowiedniejsze do Twej kuchni?

Garnki z pewnością są bardzo istotnym fragmentem w każdej kuchni. Wybór garnków w sklepach z akcesoriami kuchennymi jest naprawdę szeroki, wobec tego wiele osób zastanawia się, które garnki będą najlepsze i najbardziej funkcjonalne. Wybierając garnki, nierzadko zwracamy uwagę na ceny. Czasami kłopotliwie nam wydać więcej pieniędzy na lepsze typy garnków, jednak pamiętajmy o tym, że kupno garnków to kupno na długie lata. Nie warto więc zbytnio oszczędzać, szczególnie jeżeli miałoby to źle odbić się na zdrowiu. Pożądane byłoby wybierać garnki pochodzące od rekomendowanych i znanych fabrykantów, których artykuły charakteryzują się wysoką jakością oraz nie zawierają substancji złych dla zdrowia.
Tabletki
Redaktor: Chris Potter
Na podstawie: http://www.flickr.com

Witaminy koniecznie w ciąży

Witaminy stanowią nieodzowny element codziennych posiłków, gdyż są warunkiem poprawnego działania wszystkich organów organizmu ludzkiego oraz tok wielu ważnych dla zdrowia oraz życia procesów .
dziecko
Redaktor: Helen Doron Early English
Na podstawie: Helen Doron Early English

Jak powinien przebiegać proces dostarczania kolejnych smaków i potraw do diety niemowlaków.

Dzieci, które się dopiero co urodziły, mają zupełnie nierozwinięty system pokarmowy. Podczas ciąży wszystkie konieczne elementy były dostarczane za pomocą pępowiny, tak więc dziecko nie miało okazji na to, aby nauczyć się jeść. Lecz w momencie narodzin wszystko się zmienia, i niemowlak musi niezwykle szybko przestawić się na coś zupełnie nowego. Szczęśliwie natura doskonale sobie daje sobie z tym radę, i z reguły większość dzieci doskonale zaczyna jedzenie.
zdrowa żywność
Redaktor: Connie Ma
Na podstawie: http://www.flickr.com

Zakup zdrowej żywności drogą internetową

W naszym kraju, jak i wszędzie zapanowała moda na zdrowiuteńką żywność ekologiczną. Ale, co to oznacza, że żywność jest ekologiczna, czym jest produkt ekologiczny? Wielokrotnie zakupując w supermarkecie normalną włoszczyznę ludzie są przekonani, że wszak to jedynie warzywa i co z nimi może być nie tak. A jednak może! Warzywa ekologiczne różnią się od tych zwykłych” z marketu.
1 2
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.