Warzywa
dziecko
Redaktor: Loren Kerns
Na podstawie: http://www.flickr.com

Zrzucajmy kilogramy mądrze

Znowu przyszła wiosna, a my nie damy radę wejść w zeszłoroczna spódnicę. Z przerażeniem patrzymy na swoje odbicie. Okazuje się, że nazbyt sobie pofolgowaliśmy w zimie i teraz musimy coś zrobić z tą warstwą tłuszczyku, którą zmagazynowaliśmy przez kilka ostatnich miesięcy.
piekne włosy
Redaktor: Stacie DaPonte
Na podstawie: http://www.flickr.com

Odchudzajmy się z głową

Po raz kolejny idzie wiosna, a my nie damy radę wejść w spódnicę z zeszłego sezonu. Z przerażeniem spoglądamy na swoje odbicie. Okazuje się, że za bardzo sobie pofolgowaliśmy zimą i teraz musimy coś zrobić z tą warstwą tłuszczyku, którą wyhodowaliśmy w ciągu kilku ostatnich miesięcy. W głowie od razu pojawiają się nam różne błyskawiczne diety, które w mig naprawią naszą sylwetkę.

Przecież zależy nam na czasie - lato już niedługo i trzeba będzie zaprezentować się innym na plaży.
Przy grillu
Redaktor: Fotolia
Na podstawie: Fotolia

Sezon grillowy w sumie rozpoczęty - jak zdrowo przygotować posiłki?

Przypiekać na ruszcie możemy nieomal wszystko: mięsa, ryby, wędliny, świeże jarzyny, owoce oraz sery. To, co położymy na ruszcie, zależy od inwencji kucharza i apetytu ludzi. Istotne jest tymczasem, by przyrządzane posiłki były zdrowe. Nie każdy człowiek albowiem może sobie zezwolić na tłuszczowe mięsa i na maksa wypieczony chleb.
gotowanie
Redaktor: Counselman Collection
Na podstawie: http://www.flickr.com

Tworzenie posiłków na parze – co dobrze jest wiedzieć?

Gotowanie na parze to jedna z takich rzeczy, o jakich każdy słyszał i każdy ma taką czy inną opinię w tym temacie. Z tego powodu, wokół tego sposobu przyrządzania dań narosło wiele mitów. Tymczasem przygotowywania na parze trzeba spróbować samemu. Wiele rzeczy przemawia na korzyść tego, by podgrzewać danie nad gotującą wodą, a nie w samej cieczy. Co warto wiedzieć o gotowaniu na parze?
Sałatka z cieciorką
Redaktor: www.primavika.pl
Na podstawie: www.primavika.pl

Wiosenna surówka - sprawny i ekonomiczny sposób na pyszne danie

Wiosenna pora roku bez wątpienie wzmaga apetyt na przysmaki przyrządzane na bazie świeżych produktów. Doskonałym rozwiązaniem jest przyrządzenie wiosennej surówki, w skład której wchodzi bardzo dużo pysznych składników, takich jak np. roszponka, czy awokado. Niewątpliwie warto eksperymentować w czasie szykowania wiosennych potraw, gdyż szeroka gama świeżych warzyw i owoców pozwala uzyskać niezwykle smaczne rezultaty.
surówka
Redaktor: Charlie Nguyen
Na podstawie: http://www.flickr.com

Co należy spożywać, żeby odżywiać się apetycznie i zdrowo?

na chwilę obecną zapanowała moda na prowadzenie zdrowego trybu życia. Zdrowe odżywianie, systematyczna aktywność fizyczna itp. to główne wątki mnóstwa artykułów, blogów, vlogów.
patelnia
Redaktor: Dorothy Finley
Na podstawie: http://www.flickr.com

Które naczynia będą najodpowiedniejsze do Twej kuchni?

Garnki na pewno są bardzo ważnym fragmentem w każdej kuchni. Wybór garnków w sklepach z akcesoriami kuchennymi jest faktycznie wysoki, w związku z tym dużo osób zastanawia się, jakie garnki będą najlepsze oraz najbardziej wydajne. Wybierając garnki, nieraz zwracamy uwagę na ceny. Czasami kłopotliwie nam wydać więcej pieniędzy na lepsze modele garnków, jednakże pamiętajmy o tym, że zakup garnków to zakup na długie lata. Nie pożądane byłoby więc zbytnio oszczędzać, w szczególności jeśli miałoby to niepoprawnie odbić się na zdrowiu. Wskazane jest wybierać garnki pochodzące od rekomendowanych i znanych fabrykantów, których produkty cechują się wysoką jakością i nie zawierają substancji szkodliwych dla zdrowia.
Tabletki
Redaktor: Chris Potter
Na podstawie: http://www.flickr.com

Witaminy koniecznie w ciąży

Witaminy stanowią konieczny element codziennego pożywienia, bowiem warunkują harmonijne funkcjonowanie wszystkich narządów organizmu a także przebieg wielu ważnych dla życia i zdrowia procesów przemiany materii.
dziecko
Redaktor: Helen Doron Early English
Na podstawie: Helen Doron Early English

Jak powinien przebiegać proces dostarczania kolejnych smaków i potraw do diety niemowlaków.

Dzieci, które się dopiero co urodziły, mają zupełnie nierozwinięty system pokarmowy. Podczas ciąży wszystkie konieczne elementy były dostarczane za pomocą pępowiny, tak więc dziecko nie miało okazji na to, aby nauczyć się jeść. Lecz w momencie narodzin wszystko się zmienia, i niemowlak musi niezwykle szybko przestawić się na coś zupełnie nowego. Szczęśliwie natura doskonale sobie daje sobie z tym radę, i z reguły większość dzieci doskonale zaczyna jedzenie.
zdrowa żywność
Redaktor: Connie Ma
Na podstawie: http://www.flickr.com

Zakup zdrowej żywności drogą internetową

W naszym kraju, jak i wszędzie zapanowała moda na zdrowiuteńką żywność ekologiczną. Ale, co to oznacza, że żywność jest ekologiczna, czym jest produkt ekologiczny? Wielokrotnie zakupując w supermarkecie normalną włoszczyznę ludzie są przekonani, że wszak to jedynie warzywa i co z nimi może być nie tak. A jednak może! Warzywa ekologiczne różnią się od tych zwykłych” z marketu.
1 2
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.