Obiad
Potrawy na stole
Redaktor: Alpha
Na podstawie: http://www.flickr.com

Sezon jesienny na talerzu – przepisy i porady gastronomiczne z użyciem jarzyn i owoców sezonowych

Okres jesieni to dość charakterystyczny czas w kuchni dla wszystkich uwielbiających cynamon i zapach lasu. Na początku jesieni najczęściej suszymy śliwki, pomidory i grzybki, kończymy robić przetwory i nalewki, a naszych posiłkach jeszcze goszczą owoce i jarzyny sezonowe (dynia, cukinia). Pieczemy pyszne szarlotki, orzechowce albo tarty ze śliwkami na pod kołderką z piany.
przykładowa restauracja
Redaktor: Porto Bay Hotels & Resorts
Na podstawie: http://www.flickr.com

Produkty Horeca –zakupy wysokogatunkowej linii artykułów, na których skorzysta każda restauracja.

Każdy człowiek lubi wyjść czasami z rodziną czy znajomymi na obiad do restauracji. Jest to czymś innym dla niego od codziennego przygotowywania obiadu w mieszkaniu. Ma wtedy chwilę dla siebie, sposobność posmakowania czegoś smacznego, innego uszykowanego w końcu przez inną osobę. Jednak tylko odsetek z tych jednostek głowi się, jakich w gruncie rzeczy towarów używa się w restauracjach do gotowania podawanych potraw.
kosmetyki hotelowe
Na podstawie: foter.com

Ryby w lokalnej kuchni – w które narzędzia zdecydowanie trzeba się wyposażyć

Ryby w polskiej kuchni – w jakie gadżety bezwzględnie dobrze jest się wyposażyć, kiedy jest się ich miłośnikiem, żeby łatwiej było je przygotować?
Restauracja
Redaktor: Elliott Brown
Na podstawie: http://www.flickr.com

Jedzenie „na mieście” – co należy brać pod uwagę wybierając odpowiednią restaurację?

Aktualnie kategorycznie więcej osób decyduje się na spożywanie posiłków „na mieście”. Jest to spowodowane przeważnie naprawdę szybkim tempem życia, które sprawia, że nie ma się czasu na własnoręczne gotowanie i woli się zjeść potrawę przygotowaną przez kogoś innego. Dodatkowo, jedzenie w restauracjach jest niekiedy remedium na brak uzdolnień kulinarnych bądź chęci gotowania. Wybranie się do restauracji jest także dzisiaj naprawdę modną formą rozrywki.
Pizza
Redaktor: Franklin Heijnen
Na podstawie: http://www.flickr.com

Gdzie i kiedy zjeść w przystępnej cenie oraz smacznie? Przeglądamy ofertę kulinarną

SZYBKO I PYSZNIE

Prawda jest taka, że jesteśmy bardzo wygodniccy. Gdy nie chce nam się robić obiadu bierzemy do ręki telefon i zmawiamy kebab. Sporo osób się skrzywi i powie, że to niezdrowe. Tymczasem lepiej zjeść raz na dwa tygodnie kebab zamiast codziennie wcinać niezdrowe przekąski. W dodatku można kupić tylko mięso dodawane do kebaba i ugotować do niego np. ryż i w ten sposób mamy bardzo smaczny posiłek, szybko, smacznie i tanio. W dzisiejszych czasach, gdy liczy się każda chwila, np. w drodze powrotnej do domu możemy zajść do miejsca, gdzie robione są kebaby. Możemy wziąć posiłek na wynos, lub usiąść i zjeść na miejscu to pyszne danie.
wrocławskie krasnale
Redaktor: falkowata
Na podstawie: http://www.flickr.com

Udaj się na weekend do Wrocławia i skonsumuj lunch w znanej restauracji!

Nie posiadasz planów na koniec tygodnia? Już teraz pomyśl w jakie miejsce chciałbyś wyjechać, aby wypocząć od dziennych obowiązków oraz stresu. Nie ulega wątpliwości, że ofert jest wiele, jednak najpierw musisz się zastanowić czy pragniesz odwiedzić wielkie miasto, średniej wielkości miasteczko czy maleńką wioskę.
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.