Obiad
Potrawy na stole
Redaktor: Alpha
Na podstawie: http://www.flickr.com

Sezon jesienny na talerzu – przepisy i porady gastronomiczne z użyciem jarzyn i owoców sezonowych

Sezon jesienny to ulubiony czas w kuchni dla osób uwielbiających korzenne i leśne aromaty. Wczesną jesienią najczęściej suszymy śliwki, pomidory i grzybki, robimy przetwory i nalewki, a na naszych stołach jeszcze serwujemy owoce i jarzyny sezonowe (kabaczek, cukinia). W domu roztaczają swój zapach doskonałe szarlotki, ciasta orzechowe lub tarty ze śliwkami na cieście francuskim.
przykładowa restauracja
Redaktor: Porto Bay Hotels & Resorts
Na podstawie: http://www.flickr.com

Produkty Horeca –zakupy wysokogatunkowej linii artykułów, na których skorzysta każda restauracja.

Każdy człowiek lubi wyjść czasem z familią czy znajomymi na obiad do restauracji. Jest to czymś innym dla niego od codziennego gotowania obiadu w domu. Ma wtedy czas dla siebie, sposobność zjedzenia czegoś dobrego, innego uszykowanego w końcu przez inną jednostkę. Jednak tylko odsetek z tych jednostek zastanawia się, jakich w gruncie rzeczy artykułów używa się w restauracjach do gotowania podawanych potraw.
kosmetyki hotelowe
Na podstawie: foter.com

Ryby w lokalnej kuchni – w które narzędzia zdecydowanie trzeba się wyposażyć

Ryby w polskiej kuchni – w jakie gadżety bezwzględnie dobrze jest się wyposażyć, kiedy jest się ich miłośnikiem, żeby łatwiej było je przygotować?
Restauracja
Redaktor: Elliott Brown
Na podstawie: http://www.flickr.com

Jedzenie „na mieście” – co należy brać pod uwagę wybierając odpowiednią restaurację?

Aktualnie zdecydowanie więcej osób decyduje się na spożywanie posiłków „na mieście”. Jest to spowodowane z reguły naprawdę błyskawicznym tempem życia, które sprawia, że nie ma się czasu na samodzielne gotowanie i woli się zjeść potrawę przygotowaną przez kogoś innego. W dodatku, jedzenie w restauracjach jest niekiedy remedium na brak talentu kulinarnego bądź chęci gotowania. Pójście do restauracji jest również dzisiaj dość modną formą rozrywki.
Pizza
Redaktor: Franklin Heijnen
Na podstawie: http://www.flickr.com

Gdzie i kiedy zjeść w przystępnej cenie oraz smacznie? Przeglądamy ofertę kulinarną

SZYBKO I PYSZNIE

Prawda jest taka, że jesteśmy bardzo wygodniccy. Kiedy nie mamy ochoty robić obiadu po prostu sięgamy po telefon i w kilka chwil zamawiamy coś z dostawą do domu np. kebab. Wielu ludzi się skrzywi i stwierdzi, że to niezdrowe. Prawda jest jednak taka, że zjedzenie kebaba raz na jakiś czas jest lepsze niż codzienne podjadanie słodyczy. Poza tym można kupić samo mięso dodawane do kebaba i ugotować do niego np. ryż i w ten sposób mamy bardzo smaczny posiłek, szybko, smacznie i tanio. W dzisiejszych czasach, gdy liczy się każda chwila, np. w drodze powrotnej do domu możemy zajść do miejsca, w którym robione są kebaby. Możemy wziąć posiłek na wynos, lub po prostu zjeść w budce to, co zamówiliśmy.
wrocławskie krasnale
Redaktor: falkowata
Na podstawie: http://www.flickr.com

Udaj się na weekend do Wrocławia i skonsumuj lunch w znanej restauracji!

Nie posiadasz planów na koniec tygodnia? Już dziś zastanów się w które miejsce chciałbyś wyjechać, tak aby odpocząć od powszednich obowiązków oraz stresu. Nie ulega wątpliwości, że propozycji jest mnóstwo, jednakże najpierw powinieneś się zastanowić czy pragniesz odwiedzić większe miasto, średniej wielkości miasteczko czy malutką wieś.
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.