Danie
Przekąski
Redaktor: Tarsmak
Na podstawie: Tarsmak

Przekąski na imprezę – jak je zaplanować, by goście byli zachwyceni zaproponowanymi potrawami?

W lokalnej kulturze spotkanie z rodziną nie obędzie się bez stołów z jedzeniem. Nie należy się w związku z tym dziwić, że współcześnie w zasadzie każda osoba, która organizuje imprezę – domówkę, chce zapewnić własnym gościom faktycznie jak największą ilość dań do wyboru. O imprezowym menu wskazane jest pomyśleć już na kilka tygodni przed wydarzeniem, by znaleźć przydatne przepisy kulinarne.
gotowanie
Redaktor: Counselman Collection
Na podstawie: http://www.flickr.com

Tworzenie posiłków na parze – co dobrze jest wiedzieć?

Przygotowywanie posiłków na parze to jedna z takich kwestii, o których każdy słyszał i każdy ma taką czy inną opinię na ten temat. Z tego powodu, wokół tego sposobu przyrządzania dań pojawiło się wiele nieprawdziwych przekonań. A tak naprawdę gotowania na parze najlepiej spróbować samemu. Wiele argumentów przemawia na korzyść tego, by robić posiłek nad parą, a nie wewnątrz cieczy. Do dobrze jest wiedzieć o gotowaniu na parze?
sałatka
Redaktor: Jirka Matousek
Na podstawie: http://www.flickr.com

Przystawka świetnym wstępem lub uzupełnieniem pysznego karczku pieczonego.

Zagrychą może być każda potrawa. Wszystko zależy tylko od tego dla ilu istnień podajemy, czy ma być dana w ciepłej czy zimnej postaci także co postanawiamy podać jako główną potrawę. Ważne mimo wszystko jest także to, czy stanowi posiłek, czy dodatek do niego. Jak nazwa pokazuje zagrycha, to niewielka porcja jedzenia, która winna przebudzić kubki smakowe i wyczulić apetyt.
jajka w kieliszkach
Redaktor: Alan Cleaver
Na podstawie: http://www.flickr.com

Na zniwelowaie się stresu, czy problemów z pamięcią są różne metody.

Jedną z nich jest przyjmowanie konkretnych produktów pozwalających pozbyć się tego rodzaju stanów


Na zniwelowaie się stresu, czy problemów z pamięcią są różne metody.

Stres nierzadko dopada każdego z nas, ale wiele osób wypracowało już własne metody na to, jak się go pozbyć.
Pizza
Redaktor: Fotolia
Na podstawie: Fotolia

Pizza towarzyszy nam już od okresu starożytnych Greków

Nie od dzisiaj wiadomym jest, że pizza towarzyszy nam już od okresu starożytnych Greków. Właśnie oni bowiem jako pionierzy piekli koliste bochenki chleba, posmarowane oliwką z oliwek, posypane czosnkiem i specjalną mieszaniną ziół.
Sushi
Redaktor: http://sxc.hu
Na podstawie: http://sxc.hu

W jaki sposób zadbać o własną kondycję oraz zdrowie mieszkając w niedużej miejscowości?

Moda zdrowe podejście do naszego życia opanowała już prawie całą Polskę. Staramy się żyć aktywnie, uprawiać sport a także odpowiednio się odżywiać. Coraz więcej rodaków bierze udział w różnego rodzaju imprezach biegowych mających za zadanie promowanie zdrowych zwyczajów.
kuchnia

Kuchnia dobrze urządzone

By czuć się w kuchni fajnie i produkowanie potraw było zabawą, musi być ona dobrze zorganizowana.
Pizza z żółtym serem
Redaktor: MSM Mońki
Na podstawie: MSM Mońki

Fast food- komu zawdzięcza tak ogromną popularność?

Pizza to jedna z najpopularniejszych potraw, która pociąga nas jako odskocznia od codziennej zdrowej diety. Obowiązkowi ludzie przestrzegający diety przez 6 dni w tygodniu, siódmego dnia przysiądą do stolika i z ochotą rozkoszują się obfitym kąskiem pizzy ze Szczecina. Większa część postrzega pizzę jako marne i niezdrowe jedzenie, które być może udaremnić nasze osiągnięcia odchudzające.
Boczek z grilla ZM Pekpol faszerowany mięsem mielonym
Redaktor: Fotolia
Na podstawie: Fotolia

Pyszne dania serwowane w postaci szaszłyka.

Pora grillowania jest to czas spotkań z przyjaciółmi. Wyciągamy sprzęt czy też zakupujemy. To możliwość do tego,aby pochwalić się naszymi potrawami przed przyjaciółmi. Od zawsze na grillowych stołach rządzą wszelkiego typu potrawy.
Pizza
Redaktor: Fotolia
Na podstawie: Fotolia

Pizza jest znana już od okresu starożytnej Grecji

Nie od dzisiaj wiadomym jest, że pizza towarzyszy nam już od okresu starożytnych Greków. Właśnie oni bowiem jako pionierzy wypiekali okrągłe bochenki chleba, posmarowane oliwką z oliwek, nasmarowane czosnkiem i szczególną mieszanką ziół.
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.