Wędliny
mięso
Redaktor: U.S. Department of Agriculture
Na podstawie: http://www.flickr.com

Produkcja mnóstwa rodzajów wędlin

Jesteśmy narodem mięsożernym. Przeciętny Polak nie wyobraża sobie dnia bez kotleta, bądź wędliny. Mięso jest idealnym źródłem cennego białka i żelaza. W sąsiedztwie pozostałych produktów pochodzenia zwierzęcego jest najważniejszym źródłem pełnowartościowego białka. Mieści ono każde potrzebne aminokwasy, których ustrój nie podoła sam wykształcić, a jakie są niezbędne do budowy tkanek. Ma również tę zaletę, że jest lepiej przyswajalne niż białko roślinne.
kiełbasa
Na podstawie: pixabay

Jeśli jesteś zwolennikiem zdrowej i nieprzetworzonej żywności, chcesz odpowiednio zatroszczyć się o siebie i własną rodzinę – musisz zaczerpnąć odrobinę informacji na temat produktów odżywczych.

Rynek żywnościowy w Polsce osiąga swoje maximum. Pojawia się mnóstwo udogodnień. Na zbyt wchodzą coraz to różniejsze produkty, pojawiają się nowe firmy, startują produkcje i punkty handlu. Dzisiaj nie brakuje już jedzenia na regałach sklepowych, a nawet gdziekolwiek jest jego nadmiar. Procesowi zakupowania towarów spożywczych współtowarzyszy popularna dieta i aktywny tryb życia. Odżywianie stało się znaczącą dyscypliną życia.
wędliny
Redaktor: Tarsmak
Na podstawie: Tarsmak

Kiedy produkcja domowa różnorodnych przetworów mięsnych zaczyna robić się opłacalna.

Nie ma nic lepszego na śniadanie od soczystej, aromatycznej wędliny na świeżo ukrojonej kromce. Lady chłodnicze w sklepach gną się wręcz pod ciężarem rozmaitych szynek, kiełbas i pasztetów. Wszystkie kusza swojskim nazewnictwem i pięknym wyglądem. Lecz nie wszystkie są rzeczywiście dobre. Nie wspominając już o wpływie kiepskiej jakości wyrobów na zdrowie.
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.