Wędliny
sałatka
Redaktor: Jirka Matousek
Na podstawie: http://www.flickr.com

Przystawka świetnym wstępem lub uzupełnieniem pysznego karczku pieczonego.

Zagrychą może być każda potrawa. Wszystko zależy tylko od tego dla ilu istnień podajemy, czy ma być dana w ciepłej czy zimnej postaci także co postanawiamy podać jako główną potrawę. Ważne mimo wszystko jest także to, czy stanowi posiłek, czy dodatek do niego. Jak nazwa pokazuje zagrycha, to niewielka porcja jedzenia, która winna przebudzić kubki smakowe i wyczulić apetyt.
mięso
Redaktor: U.S. Department of Agriculture
Na podstawie: http://www.flickr.com

Produkcja mnóstwa rodzajów wędlin

Jesteśmy narodem mięsożernym. Przeciętny Polak nie wyobraża sobie dnia bez kotleta, czy wędliny. Mięso jest idealnym źródłem cennego białka i żelaza. W sąsiedztwie innych produktów pochodzenia zwierzęcego jest najważniejszym źródłem pełnowartościowego białka. Zawiera ono wszelkie nieodzowne aminokwasy, których ustrój nie potrafi sam wytworzyć, a które są nieodzowne do budowy tkanek. Posiada też tę zaletę, że jest poprawniej przyswajalne aniżeli białko roślinne.
kiełbasa
Na podstawie: pixabay

Jeśli jesteś zwolennikiem zdrowej i nieprzetworzonej żywności, chcesz odpowiednio zatroszczyć się o siebie i własną rodzinę – musisz zaczerpnąć odrobinę informacji na temat produktów odżywczych.

Rynek żywności w Naszym kraju osiąga swoje apogeum. Zjawia się dużo możliwości. Na sprzedaż wchodzą całkiem nieznane wytwory, ujawniają się nowe firmy, otwierają produkcje i punkty handlu. Dzisiaj nie braknie już jedzenia na półkach, a raczej gdziekolwiek jest jego nadmiar. Procesowi nabywania towarów spożywczych współtowarzyszy popularna dieta i dynamiczny styl egzystencji. Odżywianie zostało znaczącą dyscypliną życia.
wędliny
Redaktor: Tarsmak
Na podstawie: Tarsmak

Kiedy produkcja domowa różnorodnych przetworów mięsnych zaczyna robić się opłacalna.

Nie ma nic wspanialszego od soczystej, aromatycznej wędliny na kromce świeżego chleba. Chłodnicze lady w sklepach wprost uginają się pod ciężarem różnorodnych kiełbas, szynek i salcesonów. Wszystkie będą kusić swojskim nazewnictwem i pięknym wyglądem. Lecz nie wszystkie są rzeczywiście smaczne. Nie mówiąc już o niekoniecznie dobrym wpływie złych jakościowo produktów na zdrowie.
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.