Wędliny
sałatka
Redaktor: Jirka Matousek
Na podstawie: http://www.flickr.com

Przystawka świetnym wstępem lub uzupełnieniem pysznego karczku pieczonego.

Przystawką może być każda potrawa. Wszystko zależy wyłącznie od tego dla jak wielu osób serwujemy, czy ma być podana w ciepłej czy zimnej postaci oraz co postanawiamy podać jako główną strawę. Znaczące pomimo wszystko jest także to, czy stanowi strawę, czy uzupełnienie do niego. Jak określenie wskazuje zakąska, to mała porcja posiłku, która może pobudzić kubki smakowe i wyczulić apetyt.
mięso
Redaktor: U.S. Department of Agriculture
Na podstawie: http://www.flickr.com

Produkcja mnóstwa rodzajów wędlin

Jesteśmy narodem mięsożernym. Normalny Polak nie wyobraża sobie dnia bez kotleta, lub wędliny. Mięso jest doskonałym źródłem wartościowego białka i żelaza. Obok różnych wyrobów pochodzenia zwierzęcego jest najważniejszym źródłem pełnowartościowego białka. Zawiera ono wszystkie konieczne aminokwasy, jakich organizm nie umie sam wykształcić, a jakie są nieodzowne do budowy tkanek. Posiada też tę zaletę, że jest lepiej przyswajalne aniżeli białko roślinne.
kiełbasa
Na podstawie: pixabay

Jeśli jesteś zwolennikiem zdrowej i nieprzetworzonej żywności, chcesz odpowiednio zatroszczyć się o siebie i własną rodzinę – musisz zaczerpnąć odrobinę informacji na temat produktów odżywczych.

Rynek żywnościowy w Polsce zdobywa własne maximum. Pojawia się dużo udogodnień. Na sprzedaż wchodzą coraz to różne produkty, ujawniają się nowe marki, otwierają produkcje i punkty handlu. Dzisiaj nie brakuje już pożywki na regałach sklepowych, a nawet wszędzie jest jego przesyt. Procesowi zakupowania produktów spożywczych towarzyszy popularna dieta i dynamiczny styl życia. Jedzenie zostało znaczącą dziedziną życia.
wędliny
Redaktor: Tarsmak
Na podstawie: Tarsmak

Kiedy produkcja domowa różnorodnych przetworów mięsnych zaczyna robić się opłacalna.

Nie ma nic lepszego na śniadanie od soczystej, aromatycznej wędliny na świeżo ukrojonej kromce. Lady chłodnicze w sklepach gną się wręcz pod natłokiem różnorodnych kiełbas, szynek i salcesonów. Wszystkie będą kusić wymyślnymi nazwami i pięknym wyglądem. Lecz nie wszystkie są faktycznie dobre. Nie mówiąc już o niekoniecznie dobrym wpływie kiepskiej jakości produktów na zdrowie.
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.