Kiełbasa
wędlina
Redaktor: Reed Probus
Na podstawie: http://www.flickr.com

Po czym poznać, iż mięso i inne wyroby wędliniarskie cechują się dobrą jakością

Mięso i wędliny dają naszemu organizmowi dużo wartościowych składników odżywczych. Co prawda, poniektóre jednostki wcale nie jedzą mięsa, niemniej zdeklarowana większość dzisiejszego społeczeństwa nie zalicza się do wegetarianów. Jeżeli często kupujemy mięso oraz wyroby wędliniarskie, to bezsprzecznie musimy zwrócić uwagę na ich jakość.
danie rybne
Redaktor: www.sxc.hu
Na podstawie: www.sxc.hu

Jak bezproblemowo urządzić kapitalną imprezę na swojej działce?

Imprezy na działkach są w szczególności w naszym kraju niesamowicie popularne. To oczywiście wspaniała wiadomość, ponieważ prawda jest taka, że imprezy na działkach to niesamowita zabawa. Chociaż oczywiście nie w każdym przypadku! I nawet nie chodzi akurat tutaj o kiepskie towarzystwo. W końcu najczęściej grille są organizowane w gronie znajomych - bliższych lub dalszych, ale znajomych, tych ludzi, którzy nie są sobie obcy.
facet przygotowuje mięso do wędzenia
Redaktor: Municipal Archives of Trondheim
Na podstawie: http://www.flickr.com

W jaki sposób przygotować wędliny domowego wyrobu?

Wielka majówka to świetny czas na zapoczątkowanie sezonu na wędzenie szynek, boczków, robienie domowych kiełbas. Jeśli dziś kupimy kawałeczek ładnego mięsa od szynki, chudziutkiego boczku lub kilo łopatki, to za trzy dni możemy mieć własną pyszną wędzonkę. A takie produkty są coraz w wyższym stopniu popularne, gdyż wiemy, co spożywamy.
wędliny
Redaktor: Ben Sutherland
Na podstawie: http://www.flickr.com

Jak przed laty wyglądał rynek produktów mięsnych i wędlin, jak duże zmiany zaszły na nim przez ostatnie lata.

Wiele osób zapewne pamięta jeszcze smak przepysznych wędlin i kiełbas sprzed lat. Robione w całkowicie naturalny sposób, bez szkodliwych dodatków i polepszaczy nie tylko miały świetny smak, ale również bez większego problemu wytrzymywały dłuższy okres na półce w lodówce. Jednak problemem było to, że zawsze ich brakowało, zapewne ze względu na tę niedostępność ich smak tak długo się pamiętało.
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.