Menu
jedzenie
Redaktor: with wind
Na podstawie: http://www.flickr.com

Nie jest najważniejsze czy lubisz szpinak czy nie, powinieneś wiedzieć, że jest bardzo zdrowy. Trzeba wiedzieć, jak wpływa dobrze na zdrowie

Chociaż jest warzywem bardzo zdrowym, nie zawsze nasza dieta akceptuje jego obecność. Szpinak na pewno nie należy do naszych faworyzowanych warzyw, chociaż na pewno jego wartość odżywcza jest ogromna.
wnętrze restauracji
Redaktor: eyeliam
Na podstawie: http://www.flickr.com

Diabeł tkwi w szczegółach

Lokal gastronomiczny to nie tylko budynek, dania i obsługa. To też klienci, aranżacja wnętrza i jakże ważne menu. Nie chodzi nawet o sam zestaw potraw serwowanych przez kucharza, chodzi tu bardziej o formę samego menu. Renomowana restauracja ma porządną karta menu restauracji. Karta menu musi być czysta i dobrze rozplanowana. To dwie podstawowe cechy. Jeśli to zalaminowany papier, to musimy sprawdzić, czy folia nigdzie nie odchodzi. Jeżeli to książeczka, to należy przejrzeć każdą pod koniec dnia i sprawdzić czy nie zapodziały się między kartkami jakieś resztki jedzenia. To niezmiernie ważne żeby menu było zadbane, a co za tym idzie chciało się złożyć zamówienie. Istotne jest również to, by, co jakiś czas dokonać przeglądu dań i wyrzucić z menu te, które się nie sprzedają. Jeśli mamy ochotę wprowadzić jakieś zmiany w menu nie zapominajmy, że nie można tego zrobić ręcznie. Najlepiej na nowo wydrukować kartę dań. Nie dopisujmy nic i nie skreślajmy odręcznie, bo to bywa kompromitujące.
wifi reklama
Na podstawie: pixabay.com

Na czym polega marketing restauracyjny?

Branża restauracyjna w Polsce rośnie w czasie w szybkim tempie. Przyczyn takiego porządku jest kilka: rozszerzenie świadomości gastronomicznej Polaków, popularność programów takich jak Top Chef czy Master Chef oraz wzrost zarobków w niektórych gałęziach gospodarki. W wyniku tego Polacy bardzo chętnie wybierają się do restauracji aby zasmakować niezwykłych dań.
wesele
Na podstawie: foter.com

Czym musimy się kierować decydując się na salę na swe idealnewesele?

Po pierwsze powinniśmy określić ilość weselników. Zakres poszukiwań jest inny, jeśli projektujemy wesele na 50 osób a 150 osób. Sal na wielką liczbę osób jest o wiele mniej i należy pamiętać, że na ogół w owych miejscach terminy są rezerwowane z dużym wyprzedzeniem. Zwłaszcza jeżeli Parze Młodej także zależy na tym, by tańce odbywały się na tej samej sali, ażeby wszyscy uczestnicy byli umieszczeni w jednym wnętrzu itp.
ślub
Redaktor: JASON 蕭
Na podstawie: http://www.flickr.com

Jak można najwłaściwiej wyprawić idealne przyjęcie weselne?

Wesele jest najważniejszą imprezą dla człowieka, do której wszyscy ludzie przygotowują się ze znacznym wyprzedzeniem. W dzisiejszych czasach organizacja przyjęcia weselnego nie jest trudnym zadaniem, albowiem mamy do wyboru wiele renomowanych restauracji. Trzeba zapoznać się z ich charakterystyką, stawiając na wymarzony lokal. W przypadku gdy poszukujemy eleganckiej restauracji trudniącej się organizacją imprez weselnych, trzeba wpisać do wyszukiwarki sformułowanie „Lubin restauracja”.
Pierogi z mięsem i sosem paprykowo-czosnkowym
Redaktor: JAWO
Na podstawie: JAWO

Nie masz pojęcia, co zrobić na obiad? Skorzystaj z naszych rad

Wszyscy kojarzymy to stare powiedzonko, które tyczy się trzech kolejnych posiłków w całym dniu. Według niego, śniadanie należy zjeść samemu, obiadem podzielić się z dobrymi ludźmi, a kolację dać nieprzyjacielowi. Znamy jeszcze jedno, które twierdzi, że pierwszy posiłek ma być królewski, natomiast drugi- już nieco mniej wystawny. Nigdy nie zapominajmy o ciepłym obiedzie. Tylko śniadanie, nawet jeżeli będzie niezwykle obfite, nie zagwarantuje na siły aż do wieczora. Tak naprawdę, w naszym powszednim jadłospisie powinno występować pięć posiłków, spożywanych o stałych godzinach. A obiad jest bardzo ważną jego częścią.
przkładowa karta dań w lokalu
Redaktor: Mark Mrwizard
Na podstawie: http://www.flickr.com

Jak powinna prezentować się karta dań i dodatki na stołach w dobrych restauracjach?

Lokal gastronomiczny to nie tylko budynek, jadło i kelnerzy, kucharze. To również klienci, aranżacja wnętrza i jakże ważne menu. Nie chodzi tylko o sam zestaw potraw serwowanych przez kucharza, chodzi raczej o formę samego menu. Porządna restauracja ma porządną karta menu restauracji. Karta menu musi być schludna i dobrze rozplanowana. To dwie podstawowe cechy. Jeśli to zafoliowana kartka, to musimy sprawdzać, czy folia nigdzie się nie odkleja. Jeżeli to książeczka, to należy obejrzeć każdą pod koniec dnia i zobaczyć czy nie znalazły się między kartkami jakieś okruchy. To bardzo ważne żeby menu było czyste, a co za tym idzie zachęcało do złożenia zamówienia. Ważne jest też to, by, co jakiś czas robić przegląd dań i wyrzucić z menu te, które się nie sprzedają. Jeśli mamy ochotę zaprowadzić jakieś zmiany w menu nie zapominajmy, że nie możemy tego zrobić ręcznie. Najlepiej na nowo stworzyć całą kartę dań. Nie dopisujmy nic i nie skreślajmy odręcznie, bo to nieestetyczne.
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.