Menu
jedzenie
Redaktor: with wind
Na podstawie: http://www.flickr.com

Nie jest najważniejsze czy lubisz szpinak czy nie, powinieneś wiedzieć, że jest bardzo zdrowy. Trzeba wiedzieć, jak wpływa dobrze na zdrowie

Chociaż to warzywo bardzo zdrowe, nie zawsze nasza dieta uwzględnia jego obecność. Szpinak na pewno nie należy do naszych faworyzowanych warzyw, chociaż na pewno jego wartość odżywcza jest wielka.
wnętrze restauracji
Redaktor: eyeliam
Na podstawie: http://www.flickr.com

Diabeł tkwi w szczegółach

Lokal gastronomiczny to nie tylko budynek, jadło i kelnerzy, kucharze. To również klienci, wystrój wnętrza i jakże ważne menu. Nie chodzi tylko o sam zestaw potraw serwowanych przez szefa kuchni, chodzi tu bardziej o formę samego menu. Renomowana restauracja ma profesjonalną karta menu restauracji. Karta menu musi być schludna i przejrzysta. To dwie najważniejsze cechy. Jeśli to zalaminowany papier, to trzeba sprawdzić, czy folia nigdzie nie odchodzi. Jeśli to książeczka, to należy obejrzeć każdą na koniec dnia i sprawdzić czy nie zapodziały się wśród kartek jakieś okruchy. To bardzo istotne by menu było zadbane, a co za tym idzie chciało się złożyć zamówienie. Istotne jest też to, by, co pewien czas dokonać przeglądu dań i odrzucić z menu te, które się są rzadko kupowane. Jeżeli mamy ochotę wprowadzić jakieś zmiany w menu nie zapominajmy, że nie możemy tego zrobić ręcznie. Trzeba na nowo wydrukować kartę dań. Nie piszmy nic i nie skreślajmy odręcznie, bo to bardzo brzydko wygląda.
wifi reklama
Na podstawie: pixabay.com

Na czym polega marketing restauracyjny?

Branża restauracyjna w Polsce rośnie w czasie w szybkim tempie. Przyczyn takiego porządku jest kilka: rozszerzenie świadomości gastronomicznej Polaków, popularność programów takich jak Top Chef czy Master Chef oraz wzrost zarobków w niektórych gałęziach gospodarki. W wyniku tego Polacy bardzo chętnie wybierają się do restauracji aby zasmakować niezwykłych dań.
wesele
Na podstawie: foter.com

Czym musimy się kierować decydując się na salę na swe idealnewesele?

Po pierwsze powinniśmy określić ilość uczestników. Wachlarz poszukiwań będzie inny, jeżeli projektujemy wesele na 50 osób a 100 osób. Sal na dużą ilość osób jest dużo mniej i musimy pamiętać, że na ogół w tych miejscach terminy są rezerwowane z wielkim wyprzedzeniem. Zwłaszcza jeśli Parze Młodej także zależy na tym, ażeby tańce odbywały się na tej samej sali, by wszyscy weselnicy byli ulokowani w jednym wnętrzu itp.
ślub
Redaktor: JASON 蕭
Na podstawie: http://www.flickr.com

Jak można najwłaściwiej wyprawić idealne przyjęcie weselne?

Wesele stanowi najważniejszą imprezę dla człowieka, do której wszyscy ludzie przygotowują się ze znacznym wyprzedzeniem. W dzisiejszych czasach organizacja przyjęcia weselnego nie należy do trudnych zadań, ponieważ do dyspozycji mamy całkiem sporo renomowanych restauracji. Warto zapoznać się z ich specyfiką, stawiając na wymarzony lokal. Jeśli szukamy eleganckiej restauracji zajmującej się wyprawianiem wesel, należy wpisać do wyszukiwarki frazę „Lubin restauracja”.
Pierogi z mięsem i sosem paprykowo-czosnkowym
Redaktor: JAWO
Na podstawie: JAWO

Nie masz pojęcia, co zrobić na obiad? Skorzystaj z naszych rad

Wszyscy kojarzymy to stare powiedzonko, które tyczy się trzech kolejnych posiłków w całym dniu. Według niego, śniadanie należy zjeść samemu, obiadem podzielić się z dobrymi ludźmi, a kolację dać nieprzyjacielowi. Znamy jeszcze jedno, które twierdzi, że pierwszy posiłek ma być królewski, natomiast drugi- już nieco mniej wystawny. Nigdy nie zapominajmy o ciepłym obiedzie. Tylko śniadanie, nawet jeżeli będzie niezwykle obfite, nie zagwarantuje na siły aż do wieczora. Tak naprawdę, w naszym powszednim jadłospisie powinno występować pięć posiłków, spożywanych o stałych godzinach. A obiad jest bardzo ważną jego częścią.
przkładowa karta dań w lokalu
Redaktor: Mark Mrwizard
Na podstawie: http://www.flickr.com

Jak powinna prezentować się karta dań i dodatki na stołach w dobrych restauracjach?

Lokal gastronomiczny to nie jedynie budynek, dania i kelnerzy, kucharze. To również klienci, aranżacja wnętrza i niezmiernie ważne menu. Nie chodzi tylko o sam zestaw potraw serwowanych przez szefa kuchni, chodzi tu bardziej o formę samego menu. Porządna restauracja ma porządną karta menu restauracji. Karta menu musi być czysta i przejrzysta. To dwie najważniejsze cechy. Jeśli to zalaminowany papier, to trzeba sprawdzić, czy folia nigdzie się nie odkleja. Jeżeli to książeczka, to musimy obejrzeć każdą pod koniec dnia i sprawdzić czy nie zapodziały się wśród kartek jakieś okruchy. To niezmiernie istotne żeby menu było czyste, a co za tym idzie zachęcało do złożenia zamówienia. Ważne jest również to, by, co pewien czas robić przegląd dań i wyrzucić z menu te, które się nie sprzedają. Jeśli mamy ochotę wprowadzić jakieś zmiany w karcie potraw pamiętajmy, że nie możemy tego zrobić ręcznie. Trzeba na nowo stworzyć całą kartę dań. Nie piszmy nic i nie skreślajmy odręcznie, bo to bardzo brzydko wygląda.
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.