Menu
jedzenie
Redaktor: with wind
Na podstawie: http://www.flickr.com

Nie jest najważniejsze czy lubisz szpinak czy nie, powinieneś wiedzieć, że jest bardzo zdrowy. Trzeba wiedzieć, jak wpływa dobrze na zdrowie

Choć jest warzywem bardzo zdrowym, nie w każdej sytuacji nasza dieta akceptuje jego obecność. Szpinak na pewno nie należy do naszych faworyzowanych warzyw, chociaż na pewno jego wartość odżywcza jest wielka.
wnętrze restauracji
Redaktor: eyeliam
Na podstawie: http://www.flickr.com

Diabeł tkwi w szczegółach

Lokal gastronomiczny to nie tylko budynek, jadło i kelnerzy, kucharze. To również klienci, wystrój wnętrza i jakże ważne menu. Nie chodzi tylko o sam zestaw potraw serwowanych przez szefa kuchni, chodzi tu bardziej o formę samego menu. Renomowana restauracja ma profesjonalną karta menu restauracji. Karta menu musi być schludna i przejrzysta. To dwie najważniejsze cechy. Jeśli to zalaminowany papier, to trzeba sprawdzić, czy folia nigdzie nie odchodzi. Jeśli to książeczka, to należy obejrzeć każdą na koniec dnia i sprawdzić czy nie zapodziały się wśród kartek jakieś okruchy. To bardzo istotne by menu było zadbane, a co za tym idzie chciało się złożyć zamówienie. Istotne jest też to, by, co pewien czas dokonać przeglądu dań i odrzucić z menu te, które się są rzadko kupowane. Jeżeli mamy ochotę wprowadzić jakieś zmiany w menu nie zapominajmy, że nie możemy tego zrobić ręcznie. Trzeba na nowo wydrukować kartę dań. Nie piszmy nic i nie skreślajmy odręcznie, bo to bardzo brzydko wygląda.
wifi reklama
Na podstawie: pixabay.com

Na czym polega marketing restauracyjny?

Branża restauracyjna w naszym kraju rośnie w czasie bardzo szybko. Przyczyn takiego stanu rzeczy jest wiele: wzrost świadomości gastronomicznej Polaków, powodzenie programów takich jak Top Chef albo Master Chef jak i wzrost zarobków w wybranych sektorach gospodarki. Dzięki czemu Polacy coraz chętniej wybierają się do restauracji ażeby spróbować wyjątkowych propozycji kulinarnych.
wesele
Na podstawie: foter.com

Czym musimy się kierować decydując się na salę na swe idealnewesele?

Przede wszystkim musimy obliczyć ilość gości. Obszar poszukiwań będzie inny, jeśli zamyślamy przyjęcie weselne na 50 osób a 100 osób. Sal na dużą ilość osób jest dużo mniej i trzeba pamiętać, iż najczęściej w tychże miejscach terminy są rezerwowane ze znacznym wyprzedzeniem. Zwłaszcza jeżeli Parze Młodej także zależy na tym, by tańce odbywały się na tej samej sali, ażeby wszyscy uczestnicy byli umieszczeni w jednym pomieszczeniu itp.
ślub
Redaktor: JASON 蕭
Na podstawie: http://www.flickr.com

Jak można najwłaściwiej wyprawić idealne przyjęcie weselne?

Wesele stanowi najważniejszą imprezę dla człowieka, do której wszyscy ludzie przygotowują się ze znacznym wyprzedzeniem. W dzisiejszych czasach organizacja przyjęcia weselnego nie należy do trudnych zadań, ponieważ do dyspozycji mamy całkiem sporo renomowanych restauracji. Warto zapoznać się z ich specyfiką, stawiając na wymarzony lokal. Jeśli szukamy eleganckiej restauracji zajmującej się wyprawianiem wesel, należy wpisać do wyszukiwarki frazę „Lubin restauracja”.
Pierogi z mięsem i sosem paprykowo-czosnkowym
Redaktor: JAWO
Na podstawie: JAWO

Nie masz pojęcia, co zrobić na obiad? Skorzystaj z naszych rad

Wszyscy pamiętamy pewne powiedzenie, które tyczy się trzech najważniejszych posiłków w całym dniu. Według niego, śniadanie powinniśmy zjeść sami, obiadem dzielić się z dobrymi ludźmi, natomiast kolację dać wrogowi. Znamy jeszcze jedno, które twierdzi, że pierwszy posiłek ma być królewski, natomiast drugi- książęcy. Nie próbujmy zapominać o sytym obiedzie. Samo śniadanie, nawet jeśli będzie bardzo pożywne, nie zagwarantuje na energii na cały dzień. Przepisowo, w naszym powszednim jadłospisie powinno się pojawić pięć posiłków, spożywanych o regularnych godzinach. A obiad jest bardzo ważną jego częścią.
przkładowa karta dań w lokalu
Redaktor: Mark Mrwizard
Na podstawie: http://www.flickr.com

Jak powinna prezentować się karta dań i dodatki na stołach w dobrych restauracjach?

Lokal gastronomiczny to nie jedynie budynek, jadło i kelnerzy, kucharze. To również klienci, aranżacja wnętrza i jakże ważne menu. Nie chodzi nawet o sam zestaw potraw serwowanych przez kucharza, chodzi tu bardziej o formę samego menu. Renomowana restauracja ma profesjonalną karta menu restauracji. Karta menu musi być schludna i dobrze rozplanowana. To dwie najważniejsze cechy. Jeżeli nawet jest to zafoliowana kartka, to musimy sprawdzić, czy folia nigdzie się nie odkleja. Jeśli to książeczka, to trzeba przejrzeć każdą na koniec dnia i sprawdzić czy nie znalazły się wśród kartek jakieś resztki jedzenia. To niezmiernie istotne żeby menu było czyste, a co za tym idzie zachęcało do złożenia zamówienia. Ważne jest również to, by, co pewien czas robić przegląd dań i odrzucić z menu te, które się nie sprzedają. Jeśli chcemy zaprowadzić jakieś zmiany w menu nie zapominajmy, że nie można tego zrobić ręcznie. Najlepiej na nowo stworzyć całą kartę dań. Nie dopisujmy nic i nie skreślajmy odręcznie, bo to bardzo brzydko wygląda.
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.