Menu
wnętrze restauracji
Redaktor: eyeliam
Na podstawie: http://www.flickr.com

Diabeł tkwi w szczegółach

Lokal gastronomiczny to nie jedynie budynek, jadło i kelnerzy, kucharze. To też klienci, aranżacja wnętrza i niezmiernie istotne menu. Nie chodzi tylko o sam zestaw dań proponowanych przez kucharza, chodzi raczej o formę samego menu. Szanująca się restauracja ma profesjonalną karta menu restauracji. Karta menu musi być czysta i dobrze rozplanowana. To dwie podstawowe cechy. Jeśli to zafoliowana kartka, to musimy sprawdzać, czy folia nigdzie się nie odkleja. Jeśli to książeczka, to należy przejrzeć każdą na koniec dnia i sprawdzić czy nie znalazły się między kartkami jakieś okruchy. To bardzo istotne by menu było czyste, a co za tym idzie chciało się złożyć zamówienie. Istotne jest również to, by, co jakiś czas robić przegląd dań i odrzucić z menu te, które się są rzadko kupowane. Jeśli chcemy wprowadzić jakieś zmiany w menu nie zapominajmy, że nie możemy tego zrobić ręcznie. Najlepiej na nowo wydrukować kartę dań. Nie dopisujmy nic i nie skreślajmy odręcznie, bo to nieestetyczne.
wifi reklama
Na podstawie: pixabay.com

Na czym polega marketing restauracyjny?

Branża restauracyjna w Polsce rośnie w czasie bardzo szybko. Przyczyn takiego porządku jest kilka: rozszerzenie świadomości gastronomicznej Polaków, popularność programów takich jak chociażby Top Chef czy Master Chef oraz wzrost pensji w wybranych gałęziach gospodarki. W wyniku tego Polacy coraz chętniej wybierają się do lokali gastronomicznych ażeby zasmakować niezwykłych dań.
wesele
Na podstawie: foter.com

Czym musimy się kierować decydując się na salę na swe idealnewesele?

Po pierwsze musimy obliczyć liczbę weselników. Wachlarz poszukiwań będzie inny, jeśli projektujemy przyjęcie weselne na 50 osób a 100 osób. Sal na znaczną ilość osób jest znacznie mniej i musimy mieć na względzie, że najczęściej w takich miejscach terminy są rezerwowane z wielkim wyprzedzeniem. Zwłaszcza jeśli Parze Młodej także zależy na tym, żeby tańce odbywały się na tej samej sali, aby wszyscy goście byli umieszczeni w jednym pomieszczeniu itd.
ślub
Redaktor: JASON 蕭
Na podstawie: http://www.flickr.com

Jak można najwłaściwiej wyprawić idealne przyjęcie weselne?

Wesele stanowi najważniejszą imprezę dla człowieka, do której wszyscy ludzie przygotowują się ze znacznym wyprzedzeniem. W dzisiejszych czasach organizacja przyjęcia weselnego nie należy do trudnych zadań, ponieważ do dyspozycji mamy całkiem sporo renomowanych restauracji. Warto zapoznać się z ich specyfiką, stawiając na wymarzony lokal. Jeśli szukamy eleganckiej restauracji zajmującej się wyprawianiem wesel, należy wpisać do wyszukiwarki frazę „Lubin restauracja”.
Pierogi z mięsem i sosem paprykowo-czosnkowym
Redaktor: JAWO
Na podstawie: JAWO

Nie masz pojęcia, co zrobić na obiad? Skorzystaj z naszych rad

Wszyscy pamiętamy pewne powiedzenie, które tyczy się trzech najważniejszych posiłków w całym dniu. Według niego, śniadanie powinniśmy zjeść sami, obiadem dzielić się z dobrymi ludźmi, natomiast kolację dać wrogowi. Znamy jeszcze jedno, które twierdzi, że pierwszy posiłek ma być królewski, natomiast drugi- książęcy. Nie próbujmy zapominać o sytym obiedzie. Samo śniadanie, nawet jeśli będzie bardzo pożywne, nie zagwarantuje na energii na cały dzień. Przepisowo, w naszym powszednim jadłospisie powinno się pojawić pięć posiłków, spożywanych o regularnych godzinach. A obiad jest bardzo ważną jego częścią.
przkładowa karta dań w lokalu
Redaktor: Mark Mrwizard
Na podstawie: http://www.flickr.com

Jak powinna prezentować się karta dań i dodatki na stołach w dobrych restauracjach?

Lokal gastronomiczny to nie tylko budynek, jadło i kelnerzy, kucharze. To też klienci, aranżacja wnętrza i niezmiernie istotne menu. Nie chodzi nawet o sam zestaw potraw proponowanych przez szefa kuchni, chodzi tu bardziej o formę samego menu. Porządna restauracja ma porządną karta menu restauracji. Karta menu musi być schludna i dobrze rozplanowana. To dwie najważniejsze cechy. Jeżeli nawet jest to zalaminowany papier, to musimy sprawdzać, czy folia nigdzie nie odchodzi. Jeżeli to książeczka, to trzeba przejrzeć każdą na koniec dnia i sprawdzić czy nie znalazły się wśród kartek jakieś okruchy. To niezmiernie ważne by menu było zadbane, a co za tym idzie chciało się złożyć zamówienie. Ważne jest też to, by, co pewien czas dokonać przeglądu dań i odrzucić z menu te, które się są rzadko kupowane. Jeżeli mamy ochotę zaprowadzić jakieś zmiany w menu pamiętajmy, że nie można tego zrobić ręcznie. Trzeba na nowo wydrukować kartę dań. Nie dopisujmy nic i nie przekreślajmy odręcznie, bo to nieestetyczne.
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.