Karta menu restauracji
wnętrze restauracji
Redaktor: eyeliam
Na podstawie: http://www.flickr.com

Diabeł tkwi w szczegółach

Lokal gastronomiczny to nie jedynie budynek, dania i kelnerzy, kucharze. To też klienci, aranżacja wnętrza i jakże ważne menu. Nie chodzi nawet o sam zestaw potraw proponowanych przez szefa kuchni, chodzi tu bardziej o formę samego menu. Szanująca się restauracja ma porządną karta menu restauracji. Karta menu musi być czysta i dobrze rozplanowana. To dwie najważniejsze cechy. Jeżeli nawet jest to zafoliowana kartka, to musimy sprawdzić, czy folia nigdzie nie odchodzi. Jeśli to książeczka, to musimy przejrzeć każdą na koniec dnia i sprawdzić czy nie zapodziały się między kartkami jakieś okruchy. To niezmiernie istotne by menu było zadbane, a co za tym idzie zachęcało do złożenia zamówienia. Istotne jest też to, by, co jakiś czas dokonać przeglądu dań i odrzucić z menu te, które się nie sprzedają. Jeżeli chcemy zaprowadzić jakieś zmiany w menu nie zapominajmy, że nie można tego zrobić ręcznie. Najlepiej na nowo stworzyć całą kartę dań. Nie dopisujmy nic i nie skreślajmy odręcznie, bo to nieestetyczne.
przkładowa karta dań w lokalu
Redaktor: Mark Mrwizard
Na podstawie: http://www.flickr.com

Jak powinna prezentować się karta dań i dodatki na stołach w dobrych restauracjach?

Lokal gastronomiczny to nie jedynie budynek, jadło i kelnerzy, kucharze. To również klienci, aranżacja wnętrza i jakże ważne menu. Nie chodzi nawet o sam zestaw potraw serwowanych przez kucharza, chodzi tu bardziej o formę samego menu. Renomowana restauracja ma profesjonalną karta menu restauracji. Karta menu musi być schludna i dobrze rozplanowana. To dwie najważniejsze cechy. Jeżeli nawet jest to zafoliowana kartka, to musimy sprawdzić, czy folia nigdzie się nie odkleja. Jeśli to książeczka, to trzeba przejrzeć każdą na koniec dnia i sprawdzić czy nie znalazły się wśród kartek jakieś resztki jedzenia. To niezmiernie istotne żeby menu było czyste, a co za tym idzie zachęcało do złożenia zamówienia. Ważne jest również to, by, co pewien czas robić przegląd dań i odrzucić z menu te, które się nie sprzedają. Jeśli chcemy zaprowadzić jakieś zmiany w menu nie zapominajmy, że nie można tego zrobić ręcznie. Najlepiej na nowo stworzyć całą kartę dań. Nie dopisujmy nic i nie skreślajmy odręcznie, bo to bardzo brzydko wygląda.
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.