Serwetnik
wnętrze restauracji
Redaktor: eyeliam
Na podstawie: http://www.flickr.com

Diabeł tkwi w szczegółach

Lokal gastronomiczny to nie jedynie budynek, jadło i obsługa. To również klienci, wystrój wnętrza i jakże ważne menu. Nie chodzi nawet o sam zestaw dań serwowanych przez szefa kuchni, chodzi raczej o formę samego menu. Renomowana restauracja ma profesjonalną karta menu restauracji. Karta menu musi być czysta i dobrze rozplanowana. To dwie podstawowe cechy. Jeśli to zafoliowana kartka, to trzeba sprawdzać, czy folia nigdzie się nie odkleja. Jeżeli to książeczka, to trzeba obejrzeć każdą pod koniec dnia i zobaczyć czy nie zapodziały się wśród kartek jakieś resztki jedzenia. To niezmiernie ważne by menu było czyste, a co za tym idzie zachęcało do złożenia zamówienia. Istotne jest również to, by, co pewien czas dokonać przeglądu dań i wyrzucić z menu te, które się są rzadko kupowane. Jeżeli mamy ochotę wprowadzić jakieś zmiany w menu nie zapominajmy, że nie możemy tego zrobić ręcznie. Trzeba na nowo stworzyć całą kartę dań. Nie piszmy nic i nie skreślajmy odręcznie, bo to bywa kompromitujące.
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.